Asielhonden als nieuw huisdier

In een dierenasiel zijn alle huisdieren welkom. Meestal vindt u in een dierenasiel katten en asielhonden. U vindt daarnaast ook nog vele andere soorten dieren in het dierenasiel; van jong tot oud. U hoeft dus helemaal niet per se naar een fokker wanneer u graag een nieuw huisdier wil. Ook oudere honden en katten zijn erg fijne huisgenoten. Ook al hebben deze dieren veel verzorging en een huiselijke omgeving nodig; toch hebben oudere dieren veel voordelen. Ze hoeven bijvoorbeeld niet meer zindelijk gemaakt te worden of opnieuw te worden opgevoed. Dat scheelt weer tijd! Vaak hebben deze beesten ook al een eigen persoonlijkheid en u kunt daardoor in het dierenasiel goed inschatten of bijvoorbeeld de asielhond past bij uw karakter. 

Hoe komt een dier in het dierenasiel?

Er zijn uiteenlopende redenen waarom een dier in het dierenasiel terecht komt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een huisdier uit huis geplaatst is doordat het dier slecht behandeld werd. Ook kan het zijn dat het dier weggelopen is. Soms brengen mensen zelf hun dier naar het dierenasiel; bijvoorbeeld doordat ze te weinig tijd / geld hebben om voor het dier te zorgen. Tot slot kan het zo zijn dat de voorgaande baasjes overleden zijn.

Wilt u meer weten?

Om meer informatie te lezen over dierenasielen en asielhonden verwijzen wij u graag door naar de website van Zoekdierenarts.nl.